Με δακρυσμένα μάτια…

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου τα μεγάλα Μποδοσόπουλα, τα παιδιά της Έκτης Τάξης, με δακρυσμένα μάτια αποχαιρέτησαν το Μποδοσάκειο και τη δασκάλα τους την κ. Ελένη Σαπουνά.

Έκλαιγαν τα μεγάλα Μποδοσόπουλα, έκλαιγαν και τα μικρά Μποδοσοπουλάκια, έκλαιγαν και οι Μποδοσο-δάσκαλοι! Ας ακούσουμε όμως τι είπαν τα ίδια τα παιδιά στον αποχαιρετισμό τους:

Όταν πρωτοήρθα σε αυτό το σχολείο θυμάμαι ότι από τη μια ντρεπόμουν και από την άλλη ήμουν πολύ ενθουσιασμένη.Ήταν όλα καινούργια! Οι δάσκαλοι, οι συμμαθητές, το σχολείο, όλα!

Στην τάξη μου είμασταν πάντα πολλά παιδιά, ο καθένας μας με διαφορετικό και ξεχωριστό χαρακτήρα. Γι αυτό και δεν περνούσαμε ποτέ απαρατήρητοι. Ζήσαμε μαζί αστείες, χαρούμενες, λυπημένες αλλά πάνω απ’όλα αξέχαστες και μοναδικές στιγμές. Όλοι οι δάσκαλοι ήταν δίπλα μας και στα εύκολα και στα δύσκολα. Μας συμβούλευαν και προσπαθούσαν να μας κάνουν καλύτερους. Τους ευχαριστώ που μας άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια δίνοντάς μας γνώση και αγάπη και ζητώ συγγνώμη για τη φασαρία που επικρατούσε στην τάξη μας.

Ευχαριστώ και τους συμμαθητές μου για όσα μοιραστήκαμε μαζί είτε καλά είτε κακά και τους υπόσχομαι ότι δεν θα τους ξεχάσω ποτέ! Θα θυμάμαι τις φωνές, τα γέλια,τα πειράγματα, τις αγκαλιές αλλά προπαντός την αγάπη που είχαμε μεταξύ μας, μαθητές και δάσκαλοι. Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι με υγεία!Σας αγαπώ πολύ και θα μου λείψετε όλοι!

Αναστασία Μουλουδάκη

Αγαπητοί μου δάσκαλοι, αγαπημένοι μου συμμαθητές

Η ημέρα της αποφοίτησης είναι για όλους τους μαθητές της Στ΄τάξης η σημαντικότερη από τις υπόλοιπες μέρες που περάσαμε μαζί.

Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια σε αυτό το σχολείο, 2 στο νηπιαγωγείο και 6 στο δημοτικό, ήρθε η ώρα να πούμε αντίο… Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δασκάλους μας που έκαναν τις ημέρες μας όμορφες και τις γέμισαν με γνώσεις και συναισθήματα. Προσπάθησαν να μας δώσουν όσα γίνεται περισσότερα εφόδια για να μπορέσουμε να γίνουμε δυνατότεροι πριν ξεκινήσουμε το μεγάλο μας ταξίδι στη ζωή σαν ενήλικες. Οι δάσκαλοί μας ήταν εκεί σε όλες τις στιγμές του ταξιδιού μας στη γνώση και στη μετάβαση από τη ζωή του νηπίου στη ζωή του παιδιού και από τη ζωή του παιδιού σε εκείνη του εφήβου. Για όλες αυτές τις στιγμές ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους μου αλλά και στους συμμαθητές μου, με τους οποίους πέρασα τα πιο τρυφερά μου χρόνια. Σας ευχαριστώ όλους για τα χαμόγελα που μου χαρίσετε και εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά, από αύριο να ξεκινήσει ένα καινούργιο μοναδικό, μαγικό ταξίδι στη ζωή σας.

Σας αποχαιρετώ όλους με ένα χαμόγελο από καρδιάς και με την υπόσχεση ότι ακόμα και αν χαθούμε, θα σας έχω πάντα στις αναμνήσεις μου ως κάτι ξεχωριστό. Αγαπημένοι, να θυμάστε ότι τα ομορφότερα και καλυτερότερα είναι απέναντί μας και μας προκαλούν να τα κατακτήσουμε.

Ιάσων Γεώργιος Σαμοθράκης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σχολείο μου όπου πέρασα τα 6 πρώτα σχολικά μου χρόνια.Ευχαριστώ τη διευθύντριά μας την κ. Φαίη και όλους τους δασκάλους γι αυτά που μας δίδαξαν αυτά τα 6 χρόνια.

Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω την κ. Ελένη για την υπομονή της και την αγάπη που μας έδωσε!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Εφέτος, πρώτη φορά, 30 οργανώσεις και φορείς που ασχολούνται με το περιβάλλον (ανάμεσά τους και το γειτονικό μας Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου) ένωσαν τις φωνές τους σε μια διακήρυξη που καλεί την πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε τη διακήρυξη των 30,  αλλά και να θαυμάσετε τις φωτογραφίες που επέλεξαν να δημοσιεύσουν από τις δράσεις τους.

https://www.eepf.gr/images/fysi/EnvDay2021-004.pdf

Η διακήρυξη σε κάποιο σημείο αναφέρει: «οι νεότερες γενιές, έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξουμε και να αναλάβουμε δράση και το ζητούν έντονα»

Κι εδώ …  ερχόμαστε κι εμείς από το σχολείο μας, να επιβεβαιώσουμε την αλήθεια της φράσης αυτής! Έχουμε και λέμε:

Η Α΄ τάξη με τη δασκάλα τους κ. Μαρία Κλάδου έκανε μελέτη για την καταστροφή του πλανήτη. Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής μας τα παρουσίασε το πρωί στην αυλή ο εκπρόσωπος των επιστημόνων-ερευνητών-πρωτακίων Ματθαίος Γκίνι.

Η Γ’ τάξη με τη δασκάλα τους κ. Στέλα Μαράκη, μάζεψαν όλες τις «αδέσποτες» φωτοτυπίες της χρονιάς (δηλαδή παλιές, διορθωμένες, αγνώστου συγγραφέως, περισσευούμενες, διπλές κ.λ.π.) και αντί να τις πετάξουν, τις έκοψαν και έφτιαξαν ωραιότατα σημειωματάρια! Πολύ χρήσιμα για το σχολείο ή για το σπίτι.

Η Δ’ τάξη με το δάσκαλό της κ. Μανόλη Καλαντζάκη έφτιαξαν ένα βίντεο αφιερωμένο στην ημέρα περιβάλλοντος.

 

Και τέλος η Στ΄τάξη με τη δασκάλα τους κ. Ελένη Σαπουνά συμμετείχαν σε ένα Πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Βάμου. Μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

 

 

 

 

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο

 

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου, τα παιδιά της Τρίτης τάξης με τη δασκάλα τους κ. Στέλα Μαράκη επισκέφτηκαν το υπέροχο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου!

Εκεί ξεναγήθηκαν σε επιλεγμένα εκθέματα μινωικής εποχής, είδαν ένα εντυπωσιακό βίντεο, προσπάθησαν να διαβάσουν το δίσκο της Φαιστού, μελέτησαν τη σαρκοφάγο της Αγίας Τριάδας και έπαιξαν μίνι «κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» στην αίθουσα με τις τοιχογραφίες. Έκατσαν στο Μουσείο όλη μέρα και γύρισαν την ώρα του σχολάσματος.

Τους άρεσε τόσο πολύ, που δήλωσαν ότι ευχαρίστως θα ξαναπήγαιναν !

bty

 

bty

 

 

bty
bty
bty

Ο κόσμος των βιβλίων

Τα πρωτάκια μας μεγάλωσαν! Κι έμαθαν να διαβάζουν! Άρχισαν δειλά δειλά να ξεφυλλίζουν παραμύθια. Η δασκάλα τους η κ. Μαρία Κλάδου θέλοντας να τα «μυήσει» στον κόσμο των βιβλίων, τα έφερε την Παρασκευή στο χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης. Εκεί τα υποδέχτηκε η υπεύθυνη δασκάλα κ. Στέλα Μαράκη και τους εξήγησε πώς γίνεται ο δανεισμός των βιβλίων.

Αφού βοήθησαν την κ. Στέλα να τακτοποιήσει μερικά πράγματα στο χώρο της βιβλιοθήκης, διάλεξαν και δανείστηκαν βιβλία και γύρισαν στην τάξη τους χαρούμενα, για να τα διαβάσουν.

Καλώς ορίσατε μικροί αναγνώστες στο μαγικό κόσμο των βιβλίων!

 

Βιβλιο-ιστορίες της καραντίνας

 

Ο κ. Μάνος Καλαντζάκης, δάσκαλος της Τετάρτης τάξης και γνωστός για την πολύ καλή γνώση της τεχνολογίας υπολογιστών, βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να ανταλλάσσει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Ε-CLASS τα «Σκέφτομαι και Γράφω » με τα παιδιά της τάξης του.

Τα παιδιά τού έστελναν τα κείμενά τους, κι εκείνος τους τα επέστρεφε σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου! Και για να καταλάβετε τι έκαναν, δείτε δύο βιβλιο-ιστορίες που έφτιαξαν  με θέμα «Ένα ζώο που αγαπώ»:

«Το μαμούθ» από την Ελευθερία Γιαννάκη

https://www.storyjumper.com/book/read/104053156/6070e56c5577d#page/

«Για ένα γατάκι» από τον Μιχαήλ-Άγγελο Παναγιωτάκη

https://www.storyjumper.com/book/read/103722216/606c13a562889#

Μπράβο παιδιά και μπράβο στο δάσκαλό σας που σκέφτηκε αυτόν τον ωραίο τρόπο για να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα της «εξ’ αποστάσεως» και «ασύγχρονης» εκπαίδευσης!