Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το 1966 το Διεθνές Συμβούλιο Νεότητας καθιέρωσε την Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου η οποία εορτάζεται από τότε την ημέρα των γενεθλίων του πιο γνωστού παραμυθά  στον κόσμο: του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στο Όντενσε της Δανίας και έγραψε μερικά από τα πιο πολυδιαβασμένα παραμύθια που έχουν μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες του Δυτικού Κόσμου: Η μικρή γοργόνα, Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα, Το ασχημόπαπο, Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, Ο μολυβένιος στρατιώτης και τόσα άλλα ακόμη! Σίγουρα όλοι θα τα ξέρετε.

Θέλοντας να εορτάσουμε την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, επισκεφτήκαμε τα βιβλία στο σπίτι τους για να τους ευχηθούμε «χρόνια πολλά» λόγω της μακρόχρονης φιλίας που υπάρχει μεταξύ μας! Μα έχουν σπίτι τα βιβλία? Και βέβαια έχουν σπίτι και μάλιστα ολοκαίνουριο, μεγαλόπρεπο και στο κέντρο της πόλης. Τη Βικελαία Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου στην πλατεία των Λιονταριών.

Εκεί λοιπόν πήγαμε Α΄,Β΄,Γ΄και Δ΄τάξεις και αφού παρακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης, μας ξενάγησαν στο τμήμα παιδικών βιβλίων και μάθαμε τον τρόπο που μπορεί κανείς να γίνει μέλος και να μπορεί να δανείζεται βιβλία εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Πήραμε και τα σχετικά φυλλάδια, οπότε γονείς ενημερωθείτε και ενεργοποιηθείτε…

Φτιάξαμε και φοβερούς σελιδοδείκτες – χιονάνθρωπους για να μην χάνουμε τη σελίδα στο βιβλίο που διαβάζουμε.