Μια μαγική βραδιά

«Δουλεύουμε για τους επόμενους. Κάθε γενιά δουλεύει για τους επόμενους.»

Μια μαγική βραδιά ζήσαμε την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο πάρκο της Κνωσσού.

Η χορωδία του σχολείου μας μαζί με τη χορωδία του 49ου Δημοτικού Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του μουσικού μας κ. Δημήτρη Ζαϊμάκη, έδωσαν μια συναυλία με τα «Τραγούδια της Πατρίδας και του Ονείρου».

Το  πρόγραμμα της συναυλίας άρχισε με «κλασσικά» παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια και συνέχισε με επιλογές από έργα του Μάνου Χατζιδάκη (Καπετάν Μιχάλης, Λιανοτράγουδα και Περσεφόνη). Το α΄μέρος έκλεισε με το Χρισαλιφούρφουρο του Νίκου Κυπουργού (από τη Λιλιπούπολη).

Το β΄μέρος  ξεκίνησε με ένα γαλλικό μεσαιωνικό τραγούδι και ακολούθησαν  ποιήματα διαφόρων Ελλήνων ποιητών μελοποιημένα από τον ίδιο τον κ. Ζαϊμάκη, το πανέμορφο «Κορίτσι» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Δημήτρη Λάγιου και η μεγάλη επιτυχία (στο σχολείο μας το σιγοτραγουδάμε όλοι) «Allegria»  του Franco Dragone. Η εκδήλωση έκλεισε με το ποίημα του Παναγιώτη Γεωργουδή «Πέραν» μελοποιημένο από τον κ. Ζαϊμάκη το οποίο και έδωσε το όνομα στη συναυλία.

Η διαδοχή των τραγουδιών παρέπεμπε σε ένα μουσικό ταξίδι από το παρελθόν στο σήμερα γιατί όπως είπε και ο κ. Ζαϊμάκης «…τραγουδάμε τη μουσική που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι, όπως και εμείς θα κληροδοτήσουμε τη μουσική μας σε εκείνους που θα έρθουν μετά από μάς».

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση και καταχειροκρότησε τους μικρούς χορωδούς αλλά και το Δημήτρη Ζαϊμάκη που με κόπο αλλά και με (μοναδικό) τρόπο ξέρει να διδάσκει στα παιδιά πώς να συν-άδουν!

Ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, τον προϊστάμενο Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου κ. Αποστολάκη, τον σχολικό Σύμβουλο Μουσικών Κρήτης κ. Δροσουλάκη και τον ποιητή κ. Παναγιώτη Γεωργουδή, που τίμησαν τα παιδιά με την παρουσία τους.