Οι αγγελικές φωνές της Ε΄τάξης

 

«Το 1973 ήταν η χρονιά της μεγάλης δοκιμασίας της Χούντας. Όλα έδειχναν εξέγερση.»

Έτσι άρχισε τη διήγηση του χρονικού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κ. Μαρία Κλάδου με τη ‘ραδιοφωνική’ φωνή της και συνέχισε καθ΄όλη τη διάρκεια της γιορτής διακόπτοντας κατά διαστήματα τη διήγηση, για ν’ ακουστούν τα παιδιά με τα ποιήματά τους!

Τα ποιήματα με τη σειρά που παρουσιάστηκαν ήταν:

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Βαγγέλης Καραγιώργος, 1050 ΧΙΛΙΟΚΥΚΛΟΙ  Τζωρτζίνα, ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  Όλλα και Γαβριέλα, ΣΤΑ ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ  Μαρία Αρχοντοπούλου, 17 ΝΟΕΜΒΡΗ  Λευτέρης Ψαλιδάκης, ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ Φροσύνα Σερίφη, ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Ηρακλής Κολιακουδάκης, ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΟΥ Δημήτρης, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1974 Βούλα, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΚΡΟΥ  Ελγιόνα Πόκα, ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕΣ  Φίλιππος Σαπουντζής, ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  Βίκτωρας Μαρκάκης, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΝΕΣ  Αμαλία Φαρσάρη, ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Η ΓΕΝΙΑ  Δημήτρης, ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  Άγγελος, ΑΚΟΥΩ ΦΩΝΕΣ  Κωνσταντίνα, ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ  Εβελίνα Ζαχαριουδάκη, Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ  Μιχαήλ, ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  Γιώργος Σερπετσιδάκης, ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ  Μιχάλης Ματαλλιωτάκης, ΔΥΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΑ  Σαμπιάν Χισενάι, ΥΜΝΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  Αντώνης, ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ  Αναστασία Καστρινού, ΘΥΜΗΣΟΥ  Κωνσταντίνος , ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  Ευαγγελία- Γιάννης.

Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν πολλά και ωραία! Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολύ ωραίες φωνές στην Πέμπτη τάξη και ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η πολυφωνική απόδοση των τραγουδιών από τη χορωδία στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά! Ο δάσκαλος της μουσικής κ. Ζαιμάκης Δημήτρης που δίδαξε στα παιδιά τα τραγούδια με το μαγικό τρόπο που μόνο αυτός ξέρει, συνόδευε τη χορωδία παίζοντας  στο ολοκαίνουργιο πιάνο του σχολείου μας: δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη προς το «πνευματικό τέκνο»  Μποδοσάκειο Δημοτικό Σχολείο. Ο Γιάννης ο Σερπετσιδάκης, η Τζωρτζίνα και η Γαβριέλα με τις υπέροχες φωνές τους τραγούδησαν σόλο και ο κ. Σαββιδάκης Μανόλης, ο γυμναστής, ερμήνευσε μοναδικά με τη συνοδεία της χορωδίας το ΧΕΛΙΔΟΝΙ του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια με τη σειρά που ακούστηκαν είναι: ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ ριζίτικο, ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ Ε.Καραίνδρου, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ Μ.Θεοδωράκη, ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ Μ.Θεοδωράκη, ΕΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ Μ.Χατζηδάκη, Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ  Μ.Λοίζου, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ Μ.Λοίζου, ΟΛΑ ΚΑΛΑ Σ.Κουγιουμτζή, ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ Λ.Κόκοτου, ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ  Δ.Ζερβουδάκη.

 

Παρακάτω βλέπετε την κ. Μαρία Κλάδου χαμογελαστή μετά το τέλος της γιορτής σε μια αναμνηστική φωτογραφία με κάποιους από τους δασκάλους του σχολείου.

Συγχαρητήρια κ. Κλάδου για την άψογη (όπως πάντα) διοργάνωση!